Monday, May 9, 2011

Shopping di Bandung - Part 1

Shopping memang asyiiik banget di Bandung ni..Sangat banyak FACTORY OUTLET. Tapi pandai-pandai la tengok harga coz di FO ni tiada tawar menawar k. Ada juga sesetengah FO yang harganya tinggi berbanding FO lain. Yang paling syok..semua FO ada banyak baju anak-anak yang murah. So memang setiap kali masuk FO kompem si kecil ibu dapat baju or seluar baru..Antara FO yang femes dan wajib pergi (bukan wajib beli k) RUMAH MODE. Ikut kata supir jalan Riau dan Dago yang banyak FO. Di sini FO pun berdekatan sebab tu ada kawan-kawan yang pergi menginap di hotel berlainan setiap malam untuk mudahkan diorang nak shopping tanpa perlukan supir. Sebut aje mau shopping apa, handbag boleh cari di Terminal Tas dan Rumah Tas (ibu suka di sini), atau kasut dan beg jenama tempatan di Elizebeth. Pakaian anak-anak, semua tempat pun ada, di ANAK KECIL memang di khaskan untuk anak-anak. Barangan batik dan kebaya eksklusif di *ibu terlupa..dan Jeans di TOKO TIGA..

RUMAH MODE
~pakaian lelaki +wanita +anak-anak~


RUMAH TAS
Shopping handbag selain dari TERMINAL TAS


~Banyak pilihan..ibu nak pilih handbag Faris sibuk nak neneng~

ANAK KECIL
 ~pakaian anak-anak..rambang mata di buatnya..di sediakan juga ruang bermain untuk anak-anak~



FASHION WORLD

~cantik kedai ni..semangat nak shopping..huhu~

Batik Eksklusif..lupa nama kedai**
Banyak pakaian batik indon/ jawa di sini..cantik dan kalau convert harga dalam duit Malaysia tetap berbaloi..Tapi kami just tengok-tengok je, nak beli batik nak pakai masa bila lak kan?huhu

~nak ke ayah pakai baju camni?hehe~

TOKO 3

Dipanggil Toko 3 coz 3 kedai (Toko) di gabungkan

Banyak gila pilihan jeans di sini..

Selain FO, ada tempat lain yang menjadi serbuan pelancong untuk shopping..tunggu next entry k..dadaaa

12 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

rambang rambang rambang!ini blum pg lagi kalo pg ntah la mcm mane..hihihih...

kayzie said...

memang rambang sampai tak beli apa..haha

Anonymous said...

kzy,aku pn g kt cni.beli jeans 1 jer.pas2 menyesal sbb xbeli 2-3helai.sbb jeans dia best gak pakai.huhuhuhuhu...nak pegi lg!!!tp xde ke yg kacau ko kat luar suh beli brg2 kt tepi jalan tuh??
~AZRAH ALIAS~

MommyAqil said...

wahh bestnyaaa..ni yg menambahkan semangat dan azam yg jitu tuk kumpul duit n shopping di bandung!!hihihi...

ieda said...

memang rambang mate .. kalau ke sana rumah moda tuu satu kemestian kan :)

wahida said...

banyak2 FO, saya tak suka rumah Mode...mungkin baju2 dia sesuai ngan anak2 muda je kot...huhu...

kayzie said...

azrah: mmg ramai penjaja, mana murah aku beli,mana yg mhal ckp 'terima kasih, dah beli' diorg terus blah..sian gak diorg..cari rezeki mcm2 cara..

kayzie said...

mumyaqil: bagus2..jadikan motivasi k..hehe

kayzie said...

kak ieda : rumah mode mmg wajib g kot coz sana RM ni glamer :)
kak wahida..tapi org pun tak bli pape kat sni..shopping tuk anak n suami jek..hehe

Anonymous said...

tu la psl...tp itulah,kdg2 jd ganggu plak,bila org malaysia je,konfim diaorg dtg serbu.huhu..ade peniaga tu mmg xfhm2..asik ketuk je cermin van yg kite naik tuh.ahaha...kenangan betol :)
~Azrah Alias~

kayzie said...

cr diorg cr rezeki azrah..coz sana mmg rmai pelancong..better camtu drpd mengemis kan?syukur mesia ni bnyk peluang kerja,siap leh memilih lg..:)

Pink Lavender said...

byk info!!!
tgh buat planning ke bandung bln dpn nih...hi3..

makneng follow sini
jemput follow makneng

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang