Monday, June 27, 2011

Stepping stone

Ini aktiviti minggu lepas..ibu join kursus menghasilkan stepping stone anjuran Kolej ibu. Seronok jugak sekali sekala lari bidang ni, walaupun buat kerja tengah panas terik. Insaf jugak memikirkan betapa susah rupanya nak menghasilkan stepping stone ni. Kursus diadakan di perkarangan surau Taman Pandan Aman dan di sertai lebih 20 orang peserta yang kebanyakannya adalah wanita..
ahli kumpulan ibu sedang tekun siapkan frame tuk stepping stone kami..ibu tak ingat dah berapa lama tak pegang tukul..sampai bengkok-bengkok paku ibu kerjakan..huhu

dah siap frame, proses tuang simen ke dalam frame lak..


dah siap masuk simen, tunggu lebih kurang 30 minit sebelum proses deko menggunakan batu-batuan..hehe..

sambil-sambil tunggu simen..posing dulu..cam kanak-kanak lak rasa..ibu jek mak orang, yang sebelah kiri paling hujung ibu mengandung n yang lain bujang terang tang-tang lagi..hehe
erk..abaikan pakaian buruhku yang tak berapa sesuai itu..yang penting semua kerja ibu buat k..hehe

yang tengah tu design pertama ibu..ngeh2..haruslah 'F'untuk anak ibu n ayah..nak pijak pun sayang nih..hehe

hasil 'kreativiti' kami..hehe..di sebabkan cuaca hari tu agak redup, so lambat tuk keringkan produk kami ni, so kena tunggu lama sikit untuk di pasarkan..hehe..


Semua peserta berkobar-kobar buat stepping stone ni, ada yang sanggup buat semula keesokan harinya coz produk diorang tak menjadi (pecah)..berbaloi-baloi belajar benda ni, pasni tak perlu beli di kedai k..kita design sendiri jek untuk rumah kita k..korang nak tempah??ngeh2...

8 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

syok nyer aktiviti! :)

kayzie said...

mmg syiokk..hehe..wpun pastu hbis kulit muka burn..ngeh2

ummu muhammad said...

ha'ah syoknyer..boleh jadi modul homeschooling..kayzie thanks 4 d sharing! sgt teruje tengok!

Anea_hayati ♥ said...

K kayzie yang maintain comey..
hee..akhirnya sy smpai jugak kt sini. Arir=tu dah jenguk blog akak tp x sempat nk tgl footprint (lah konon)..hee

kayzie said...

anea: maintain comel katanya..tq la..huhu..akak tak pndai celoteh cam awk,tq sudi lawat ek..hehe

kayzie said...

ummu muhammad: mmg syok..sila2 masukkan dalam modul k..huhu.

Lina said...

eiii cantiknya...mahal tak bahan2nya kayzie?

kayzie said...

bahan2, simen,pasir n batu2 tu jek kak..+ kayu tuk wat frame..tp ni org g join kusus, byar rm20 jek..berbaloi la

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang