Monday, June 20, 2011

i Love surprise..tq

ini entry back dated..

14 Jun yang lalu ayah minta ibu mohon cuti supaya boleh ikut dia berkursus di KL selama 3 hari (14 - 16 Jun). Ibu n Faris memerapkan diri di Ritz Carlton KL selama  ayah berkursus di tempat yang sama sepanjang hari. Dapat jugak shopping dengan mumy n mama Faris pada hari ke2 untuk hilangkan bosan. Pada 16 Jun pula, ibu genap berusia 27 tahun..huhu..makin meningkat umurku..Alhamdulillah di panjangkan umur untuk bersama dengan keluarga tersayang. Ini adalah birthday pertama selepas bergelar isteri yang berjaya untuk berada di samping ayah n Faris. 16 Jun 2009, ibu berkursus di Pangkor dan ayah di Dubai..16 Jun 2010 pula ibu di Kuantan tetapi ayah bekerja di KL. Alhamdulillah tahun ni berkesempatan bersama keluarga kecil ibu..

Sebelum pulang ke Kuantan pada malam 16 Jun, ayah bawa ibu makan malam di Fullhouse KL..rupa-rupanya ayah dah plan tuk celeb birthday ibu di sana. Kawan-kawan kami dah berkumpul menunggu kedatangan kami sekeluarga. Thanks to abang coz plan tu, ima hargainya n sangat terharu. To kawan-kawan yang membantu pun thanks jugak..love u all..

So tak perlu di ulas panjang-panjang kan?silalah tatap gambar birthday girl bersama kawan-kawan ni..ahaks..


 Gedik ke? kasi chance k..hehe..Hepi Birthday to me..:)

Jom tengok menu..
Grilled Chicken Chop di oder oleh ayah..sedap..i like..

 Jasmine Tea untuk saya..:)..suka teko comel ni..

Rib eye steak tuk birthday girl..:)..aku lagi suka makan steak di Tjantek Kuantan..orang Kuantan/ penggemar western cuisine tak pernah try= rugi

Lupa nama menu tuk spaghetti ni..oder tuk anakanda n makan bersama ayah n ibu..sedap..cuma ibu tak berapa berkenan dgn rasa shitake mushroom tuh..tapi seyes spaghetti  nya di masak besama butter sauce memang sodappp..

Kek birthday daku keluar di hujung majlis..thanks b..

Kalut nak bergambar dengan kek, anakanda dah kasi cop tangan pada kek..

orang penting dalam hidup ku..

Mereka yang berkongsi kegembiraan ini..

Thanks untuk semua..alhamdulillah..

Penyudahnya kenyang..memang tak dapat nak temankan abang drive sampai Kuantan malam tu..ibu n Faris sama-sama temankan ayah dalam mimpi..

Moral of the story: Len kali pada tarikh-tarikh tertentu even tak de plan celeb kena maintain cun, tak selebet + selekeh cam ibu pada hari kejadian. coz kami pusing Jalan Tar seharian, n bajet terus balik rumah so takde pulak rajin nak berdandan bagai kalau hanya duduk dalam kereta..huk...

15 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

ala sweet nyer....:)

Lynn Hamzah said...

syoknya...

ummu muhammad said...

a'ah sweetnyer kayzie...i jelesss! hehehe..apepun hapy belated birthday..semoge dikurniakan usia dan kesihatan yg berkat, suami yang penyayang sampai syurga dan anak2 penyejuk hati dan mata insyaAllah!

best! like!

kayzie said...

mrs eady n lynn: sesekali dpt best jugak kan..:)
ummu muhammad:hb tebus balik thun2 sblm ni..huhu..amiin..thanks

sweetlavender86 said...

happy birthdayyy kak kayzie!thanx to andok sbb lanjeee kami.hehhee..eh ok lah ibu hari tuu.cantekkk jaket.nk tnye beli kt ner mase tu.tapi bizi ngn anak.lupe plak.haha

wahida said...

hepi belated birthday dear...

happening dan sweet bila dpt bersama suami, anak dan kawan3 tersayang dlm majlis keraian kita kan..

mmg romantik huuby u ni sis...

Ummi Alesya Sofea said...

wahhh..bestnyer mkn2.Liza dah follow cni..jmputlah ke blog liza plk yer..

kayzie said...

zura: thanks dear..selekeh,kalah ngn seri ibu2 preg..hehe..thanks sudi dtg gak..bju tu..nnt org cte..huhu..

kayzie said...

kak wahida: thanks..tu la, kalo ad org2 tersyg watpe pun bermakna..hehe..alhamdulillah,harap smpai ke tua camtu..huhu

kayzie said...

liza: thanks

ieda said...

aloor bestnya ... meriah majlis .. suprise yg best ! suasana punn lomantik dik :)

eppy belated bday cayunk ! :) semoga allah memberikan rahmat terbaik buat mu .. :)

Mrs Hakim said...

ye betol zie...Tjantek the best place western cuisine .. kite pon dh jadi pelanggan tetap kat situ..penah try tempat lain..tak kena selera dgn tekak me n hb..mm tak penah pulak jumpa kat kuantan ni ye?? hehehe

kayzie said...

kak ieda: tq
mrs hakim: sll p gak eh?org ni ssh nak cam
org,nnt kalo kot2 terjumpa tgur la eh..huhu..mmg tjantek da best..:)

myamyza said...

bestnya bila diri dihargai, diingati dan dirai...happy belated besday kayzie.. moga terus menjadi isteri dan ibu solehah ya..

Lina said...

bestnyer surprise2 party ni...happy belated birthday yer kayzie

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang