Tuesday, June 21, 2011

Mandi Manda @ Gambang waterpark

Ini program kami sekeluarga Ahad lepas..sempena Fathers day gitu..leh?haha..program bersama keluarga kawan sekerja ayah, dah beberapa kali plan tuk bawa anak-anak jalan tapi selalu jek ter'cancel'..Sabtu lepas ayah ada perlawanan boling, berbaloi ayah bertarung coz berjaya dapat tempat ke2, dapat lah hamper n voucher membeli belah di Giant..hehe..Kebetulan Ahad Terengganu diisytiharkan cuti kan?So kami pun plan tuk ke Gambang Waterpark nih...kira ini kali ke2 anak ibu ke waterpark..Faris memang suka sangatlah kalau dapat main air ni kan?

Jom layan gambar...

Seronok gak sini, ombaknya lebih hebat dari Bukit Merah, sampai ada pelampung yang terbalik..kami bawa pelampung sendiri tuk Faris, so tak perlu sewa or beli di sini..

Tengok tu..excited banget..

ayah dera panjat pokok pas penat berenang

ni time mak2 lak main..first time naik slide nih..terjerit-jerit coz cuak..tapi memang seronok..hehe

Ini dia Thaqif n Faris..seronok sgt diorang dengan slide nih..asyik duk ulang naik benda alah ni beberapa kali

kami sekeluarga..

anakanda yang slim dengan swimming suit nya..huhu

Family Ju..akhirnya termakbul gak plan nak spend time ngn diorang ni selepas macam-macam halangan sebelum ni..huhu

Sedikit Info sal Gambang Waterpark City
Nak masuk Waterpark nih siap ada checking bag lagi..tengok ada makanan, siap tanya lagi..kebetulan ibu bawa pasta tuk bekalan anakanda aritu. So bila bagitahu untuk baby, dia kata 'ok'..tiket harganya RM21.90..kanak-kanak bawah 90cm leh masuk tanpa bayaran..Dalam waterpark semua pembelian atau sewaan menggunakan e-value. Means tiap kali pembelian just scan bar code pada tiket kita jek. Kalau tak cukup e-value tu boleh topup masa dalam waterpark tuh. Seronok jugak sekali sekala pergi tuk hiburkan anak-anak. seronok tengok diorang gelak n bersuka ria. So kalau nanti rasa gian nak ke waterpark lagi leh g Gambang ni jek...:)


23 comments:

En Hatta said...

bukit gambang memang best.tapi bila balik umah, baru perasan kulit terbakar sebab sunburn :)

ummu muhammad said...

quality time! ;)

maya amir said...

sgt best kan...sgt:)) heheheh.. eh awak kuantan kat mana..mak kite dok kat tanah putih baru tu:)

Fati Nagib said...

danial dh teruja sgt nk bwk baby die p waterpark nih..aasall sebut kuantang je nak p situh

ieda said...

alooor ngape tak ym akak .. leh jumpe :)
best kan tmpt nie menarik , akak dah sekali sampai rasa nak pergi selalu tapi tiket dia not bad .. x lama layie takut jadi mcm sunway lagoon lak :)

MommyAqil said...

wahh bestnya Kayzie...hisy..teringin sgt2 nak mandi-manda..ntah bile la agaknya..hihihi...Masuk Gambang ni brp RM?


**nak ajak daddy Aqil pg Sunway la nanti..hihihi...

kayzie said...

en hatta: huhu..sonok sgt mmg tak pasan dh pnas..bw bb kena jg2 gak..bl dh pnas takleh mandi kat sg buaan tu dh..huhu

kayzie said...

ummu muhammad: yezza..sekali sekala ayah faris dpt cuti hr ahd

kayzie said...

maya: sy duk IM 12,dkt ngn uia..asal sini gak la eh?

kayzie said...

fathi: mai la trun ktan..helo ktorg..nk join skali gak..huhu

kayzie said...

kak ieda n momy aqil: mmg best..bw anak2 lg enjoy..sy mmg org ktan la kak ieda..:)

Ummi Ummair said...

eii..bestnya pegi bcuti. mst seronok faris tu kn dpt main air. bila la akak blh bwk ummair gi sana. ummair pn sama klau dpt main ombak mmg xnk blk.

mummy2k said...

macam best je kat gambang wp ni..xpnah lagi pegi...huhuhu

kayzie said...

ummi ummair: Faris mmg suka sgt la kalo ngn air ni..ayh faris cuti jumaat sll bw p pntai dkt ktan ni ptg2,mmg ssh nak naik kl stat trun pntai
mummy2k: mmg best..jom p..hehe

myamyza said...

teringin jugak nak pegi gambang waterpark tu.. agak bila la boleh spend time ya...

maya amir said...

aah mmg org kuantan..cari mkn kt jb...hehe..mmg asal org ktn?

wahida said...

antara waterpark yg belum diterjah lagi...ntah bila nak pegi tu...huhu..

sonok tgk faris...bukan main hepi dia...

kayzie said...

myamyza: leh g anytime kcuali time cuti skola..nnt rmai sgt org tak sonok..hehe
kak wahida: tula..ktorg pun br g pdhal plng dkt..hehe..nnt dtg sni btau org k leh kita jmp

kayzie said...

maya:org tloh..tp duk ktan,rzeki kat sni..hehe

sarah-najwan said...

gambang wp mmg best gak..kos pun agak ok kan..

akak dah pi 3 kali rasanya..

kayzie said...

wahhh..dah 3 kali ek kak..tp mmg berbaloi..tak pyh nk p jauh2..

Lina said...

emmm sy baru skali pegi waterpark gambang tu itupun ms ofis buat family day kat situ tp mmg best

kayzie said...

syok la kan?syok sbb tgk anak sonok..bapak nye pun bkn main sonok..hehe

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang