Tuesday, June 28, 2011

Akhirnya jejak gak crocodile rock

Korang peminat steak?angkat jari hantu..korang peminat pasta?or pizza? Crocodile Rock Restaurant yang terletak di Jalan Dato' Mahmud Kuantan (ayat skema..hehe)  kiranya perlu menjadi salah satu tempat yang korang patut jejak kalau jalan-jalan cari makan di Kuantan ni k. Sebenarnya dah 2 kali kami sekeluarga tumpang masuk parking Crocodile Rock  ni, pastu ibu suh ayah je yang try masuk usha restaurant ni. Belum pun ayah sampai pintu masuk ibu dah panggil n ajak ke restaurant len..ngeh2..sebabnya?i had judged a book by its cover..hehe..tengok pada nama dan rupa luaran building dalam hati ni ada keraguan tentang kehalalan makanan di situ. Tapi setelah di selidik dan bertanya pada sumber-sumber yang boleh di percayai akhirnya kami gagahkan diri masuk ke sana pada Jumaat lepas..hehe

Masuk jek terus nampak satu meja yang penuh dengan awek2 bertudung..pastu di sambut lak oleh waiter n waitress Melayu juga..so dah nampak isi buku..baru lah hati rasa lega..hehe..

Special di sini of course la western cuisine n oso diorang punya homemade pizza..


eh sowi la..gambar mmg tak menarik..sebab terlupa snap sebelum makan..tengah2 makan baru teringat nak snap..hehe..
creamy spaghetti tuk anakanda..memang di sediakan kids menu di sini..
tekak ibu kata: not bad..ayah Faris kata..sedap yang ibu buat lagi..suamiku memang pandai jaga hati isteri..ahaks

lasagna..ayah punya
tekak ibu kata: shedapp

sirloin steak kompem tuk ibu
tekak ibu kata: sangat puas hati..same rate dengan Tjantek (tetap nak mention Tjantek..hehe..)

Harga?pada ibu harganya berbaloi dengan apa yang kita dapat, lagipun makanan sedia terhidang depan mata, tak perlu cuci pinggan,meja dan periuk belanga n tak perlu mop lantai lepas anak makan sepah-sepah tu pun dah cukup..ini bukan keluhan k..huhu..sebab tu kalau datang 'hari malas jejak dapur' or 'hari diriku perlu rehat' baru kami makan di luar..lain hari kalo ngidam sangat buat sendiri jek..

Tapi kalau ambience, ibu pilih Tjantek..lebih cozy, romantika d'amour dan tenang..(or adakah kerana hati dah suka?)..lain orang lain kegemarannya..:)

Malam ni korang nak makan apa?ibu nak masak tom yam putih...hehe..tak sabar nak balik..

13 comments:

ieda said...

alooor dikkk duk ktn ya .. ermm akak x tahu ada croc rock nie .. ermm lepas nie leh lah ngdate di sini erkk .. :)

maya amir said...

kt mana ni dear?aramak...nama jek org kuantan tp dh 20 thn byk dok luar ktn..kalu blk kg nk gi mana2 mesti call member tunjuk jln..hampeh kn kite? kekeke...next time kite blk ktn, kite jmpe & mkn kt sini k;))

kayzie said...

kak ieda: yela kak..sy duk kuantan jugak..ehe..croc ni kat jln ke TC kak..

kayzie said...

maya:huhu..biasala tu kl dh duk luar..takpe nnt blik org tnjukkan jln ke sni lak..nak dating sama2 lg syiokk..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

umakaiii...jauh nyer..hikhikhik...taip nmpk pun mcm dh tau sedap :)

Lina said...

slama ni cuma lalu jer depan croc ni...hehehe segan lak nak masuk

kayzie said...

mrs eady: hehe..mn tau nnt 'sesat' ke kuatan, leh la singgah kan?
lina: kitorang pun camtu sblm ni..hehe

En Hatta said...

bukan dah tutup ke restoran ni? aritu mcm dah tak buka dah.

ieda said...

owww jalan ke TC ... hermm akak selalulah jugak ke area sana .. mgkin akak x perasan ..

looor lepas nie kalau ada gather2 lagi kita jumpe ya .. tunggu tau :)

kayzie said...

en hatta: ttup?rest ni ttup tiap isnin,maybe en hatta pergi hr isnin kot..hehe

kayzie said...

ieda: yupp kak..i'Allah :)

M said...

tjantek kt area mane ye?

kayzie said...

tjantek kat jalan ke benteng tu jek..jalan besar..jalan ke mega view hotel.kedainya tepi jalan sblh kanan,sblh kedai basikal

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang