Monday, October 10, 2011

Berita baik itu

Salam semua..

Happy working di pagi Isnin..:)

Still ingat berita gembira yang nak ibu kongsikan tu?
Ramai yang teka ibu pregnant..apa la korang ni..
sebenarnya..


















Korang memang pandai..haha (beria jek enter bebanyak..haha)
Alhamdulillah bakal berempat tahun depan..di jangka hujung Mei 2012..
Doakan kesihatan ibu dan baby ya..

So..
Faris Amsyar bakal jadi abang..hehe
Alhamdulillah setakat ni cuma menghadapi pening-pening dan kesukaran memilih makanan yang dapat memenuhi selera..
Ibu harap ibu akan sentiasa sihat dan kuat, tak kena alahan yang kuat supaya dapat tumpukan perhatian pada keluarga..

Happy sangat
coz kali ni ayah ada dengan ibu dari awal pregnant, masa pregnant kan Faris, dari mula tahu pregnant ibu tak jumpa ayah, share berita baik itu pun melalu phone dan chatting sahaja. Ayah betul2 tinggal dengan kita selepas ibu mengandungkan Faris 6bulan..
sekarang zaman offshore dan training dah berlalu..Alhamdulillah..:)
So kali ni, lega sikit coz ayah leh tolong mana yang patut..:)

Faris dah tahu 'dalam perut ibu ada baby'..so pantang tengok ibu baring..mesti dia cakap
'sian ibu..ibu sakit'..hehe


Faris dah nak jadi big brother..:)

Alhamdulillah..

30 comments:

~ yus ~ said...

Tahniah Kayzie...

dah agak dah..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

TAHNIAH....semoga dipermudahkan semua nyer sehingga bersalin ye :)

ieda said...

syukur dan TAHNIAH dik !
x lama lagi berempat
take care ye :)

~izan~ said...

tahniah.mmg dah agak dah.

akak ni memang akan lalui lagi 15tahun zaman sorg2 - skrg dah nak masuk tahun ke 7.sbb asben akak akan keje offshore selama itu lg hehe..

silent_reader said...

tahniah ibu kayzie.. seronot dgr ibu pregnant lagi.. tahniah.. t care ya

mamaNoriz said...

alhamdulillah...

leh tahu apa news tu sbb bunyi kat blog dan fb sakng ni lebih kurang je utk sapa yg suka main teka2...hehehe

congrats!
jaga diri k :)

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

tahniah..moga sihat2 selalu & dipermudahkan olehNya.hope sy pn akan dpt berita cm2 jugak nnt...doakan utk sy yekk...

wahida said...

tahniah...aku tumpang hepi...semoga semuanya baik2 belaka..

ko take care tau...

kayzie said...

thanks sume..thanks tuk doa korang..aminn..

kayzie said...

kak izan: 15thun lg ek kak?cekalnya hb akak n akak..hrp2 ad rezeki len sblm hbis 15thun tu,mn tau tak perlu ke laut dah..hehe..hb org 3thun naik laut,alhamdulillah selepas 3thun dah tak perlu ke laut..apa2 pun org mmg kagum dgn akak..:)

kayzie said...

silent_reader: alamak ad silent reader lak..hehe..apa2 pun thanks k..me seronok jugak..:)

kayzie said...

lisa: hehe..insyaALLAH..thanks..ok hrp2 lisa pun leh join pasni..:)

ummu muhammad said...

tahniahhh!!!! cantik betul timing! ;)

kayzie said...

ummu muhammad: thanks..hehe..cantik timing ek?jom la join skali..hehe

maya amir said...

wahh...lama tak masuk sini, dpt tau good news lagik.. congrats dear:)) take good care k...

cabineff aien shah said...

pastu faris still blh BF lg ke?

tna said...

congrats dear?beshhnyer nk tmbh new member..:D
take care..
gudnyer faris ..bile de said camtuh rs cam dh besau plak de..hihihi..

Ummi Ummair said...

tahniah kayzie..alhamdulillah.
akak pn ada berita gembira jgk, tp blm boleh buat post mengenainya. hehe..

kayzie said...

kak maya: thanks..akak pun tc k..

kayzie said...

ain: still lg n akan di teruskan selagi berdaya..:)

kayzie said...

tna: hehe..tula..terasa dia sgt dah besar, dah boleh hrp mcm2, mgkin mmg tepat masanya tuk dia ber'adik', sementara tgg adik ni leh la ajar mcm2 lg..hehe..
ummi ummair: hehe..mesti sama cam berita org kan?hehe

wardah @ fie shah said...

Alhamdulillah, tahniah awak!

silent_reader said...

suke bace blog kayzie.. menarik2.. nk buat blog sendiri malas.. bace org punye jer.. actually sy pon sdg tggu hari nk bersalin je ni.. ank pertama.. hehe

myamyza said...

tahniah kayzie.. lama tak jenguk kayzie.. moga dipermudahkan lah kandungan kali ini ye..

kayzie said...

myza n wardah: thanks..:)

kayzie said...

silent_reader: blog caca merba tp thanks sbb sudi baca..huhu..ank pertama?tahniah n good luck,dlm
menghitung hr la ni eh?hhehe..sure kita kenal satu sm
len kan?tak nak btau nama?hhehe

cabineff aien shah said...

x effect ke kat baby,klau still bf?
sy cma tnya je..sbb sy ska nk thu psl pregnant n baby ni..

NoRazUraShIma said...

kayzie.....
tahniah....faris da macam big bro da=)

kayzie said...

ain: takde efek pape kat bb wpun rasa susu mgkin sedikit berubah, ibu jek la yg mgkin akan rs lesu or letih, coz ibu nak kena share khasiat dgn 3org..apa2 pun bergantung kpd kesihatan ibu la..tuk info lg ain leh google sbb bnyk info sal ni..kalau ad kesempatan sy cb sharekan info di sini nnt k..

kayzie said...

shima: thanks..tu la..terasa cpt sgt dia membesar..:)

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang