Friday, September 23, 2011

Perarakan Merdeka

Kenapa lah kebelakangan ni mood menulis menaip semakin jauh belayar???Bulan ni meriah dengan pelbagai aktiviti tapi di sebabkan takde mood nak menaip semua cerita di abadikan dalam gambar aje..hehe..Sure ramai (ramai ke??..haha) yang boring masuk blog ni, takde story baru..huhu..

OK..nak up satu story zaman Tok Janggut, cerita tentang Hari Malaysia dan Sambutan Kemerdekaan yang lalu..Dengan bangganya ibu war-warkan bahawa ibu menjadi peserta perarakan pada hari tersebut..Sambuta untuk peringkat negeri Pahang sahaja..ekekke..dan dengan bangganya juga (tak baik kan?), kontinjen kami memenangi tempat pertama perarakan kategori IPTA..

Jom kita tengok serba sedikit gambar hari kejadian..hehe


 inilah barisan perarakan kami yang gagah dan ayu berkawad pada hari tersebut..di pimpin oleh pensyarah dari program ibu juga, En Mohd Fadzly..hehe


Tetamu terhormat..
    







PLKN berarak sambil menjulang bendera Malaysia..

si comel pun berarak juga..

Ini gambar yang berjaya ayah snap, dapat gambar ibu berkawad dari belakang sahaja..huhu..

gambar seterunya ni adalah dari aktiviti anak dan ayah semasa ibu masih di padang bersedia untuk berarak..hehe

besarnya motor Faris


Serius lak dia..

inilah penambah semangat ibu untuk berkawad..heheh..ayah dan Faris turun padang kasi support.. 
 

 Seronok dapat join perarakan untuk sambutan Merdeka ni, 1st time ni k..Sekarang tengah menunggu bila habuan kemenangan dapat di rasai..hehe..Korang yang tinggal di Kuantan ada yang datang tengok tak?

9 comments:

~ yus ~ said...

wah! Mesti bangga dan seronok ikut perarakan tu ya kayzie...

seumur hidup pernah beberapa kali tengok perarakan hari merdeka, tapi tak pernah dapat jadi peserta..huhu

MommyAqil said...

Wahh tahniah ibu...Semoga Semangat patriotik terus menjalar dlm diri ank2 kita pula nanti kan..

~izan~ said...

seronoknya...akak masa nie baru je hntr asben baik lauthari yg sama,16hb kan..

Ummi Ummair said...

pertama kali mst seronok kn? akak zaman sek dulu tiap2 thn join perarakan ni. mewakili persatuan saint john ambulans.hehe..

NM02 said...

tak pernah tgk perarakan mcm ni, kite tak leh tgk org ramai, nnt pitam. hahahaha... sila jgn percaya...

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer!

Azhariah Zuber said...

semangat ayu.

wahida said...

bagus ko join mcm ni...semangat patriotik tu...

mamaNoriz said...

untungnya faris dpt tgok secara live...

klu anak akak agaknye mahu keta kebal tu pun dipanjatnye...hehe

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang