Tuesday, September 6, 2011

Raya 2011

Tahun ni giliran beraya di kampung ibu..kalau ikut sebelum ini petang raya pertama dah bertolak ke kampung ayah tapi di sebabkan beberapa masalah teknikal..hehe..terpaksa delay balik kampung ayah pada pagi raya kedua..

Bila tengok balik gambar-gambar yang ada, baru perasan gambar raya sangatlah sedikit berbanding dengan tahun-tahun sebelum ini. Selepas sembahyang raya kami bersalaman, anakanda agak meragam semasa sesi bersalaman, orang lain tengah salam-salam dia lak tarik ibu masuk bilik nak neneng. Bila lepas bersalaman kami ke kubur arwah mak pula untuk tahlil. Bila kembali ke rumah, saudara mara tak putus datang sampai ke malam. So masa bergambar satu family sangatlah terhad di pagi raya itu sahaja.

Jom layan gambar yang tak seberapa ni...

 lama atuk jaga Faris..thanks n mohon ampun sepanjang setahun lebih atuk menjaga Faris..dapat RM50 dari atuk..ngeh3

anakanda suka sangat pakai baju melayu lengkap ni..tapi selesai bersalam kebocoran pulak, terpaksa basuh seluar dan samping..hehe

 ni yang sedih ni..gambar ibu salam ayah pun takde, gambar Faris dengan ayah yang ni je yang ok..huk..

 anak ibu encem..yang belakang lagi encem..huhu

 nasib baik banyak gambar dengan atuk..sibuk nak masuk jugak 'ball' dia tu..

 anakanda buat 'peace' yang tak berapa menjadi

 bajet nak buat outdoor session..tapi lepas tahlil tuk mak dah tak sempat lak..:(

 adik beradik ibu..tahun depan kemungkinan besar tak dapat bergambar lengkap macam ni coz mumy Faris dah nak kawin..terpaksa pula bergilir dengan ibu beraya di rumah atuk tuk pastikan rumah atuk ada tukang masak..sedeyyyyyyyy
 yang ni lagi frust..satu je gambar family kecil kami...


 encem anakanda ibu..

bermain dengan sepupu...semuanya merah tahun ni..:)

Sekian...

17 comments:

Ummi Ummair said...

sempat jgk upload gambar..akak ni tak dan lg..sibuk dgn kerja. ni pun curi2 ms jenguk blog kwn2..

:: Mrs.Eady :: said...

gambar yg 1 tu yg cantik :)
same dgn ku ade 1 je gmbr family kecil kami :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

syoknye raya dia.
meghah gitu..ehehehe

kayzie said...

ummi ummair: curi-curi masa gak ni..upload n tinggal..hehe
mrs eady: sedey kan?tak puas amik gmbar dak kecik tu pkai lgkap..huhu
kak rose: hehe..merah itu berani..:)

ummu muhammad said...

suke! ;)

NM02 said...

thn ni gambar raya kami tak banyak..

kayzie said...

ummu muhammad: thanks
NM: sama la..ni jek gmbarnya..gmbar dgn family hb takde..:(

~izan~ said...

merah! akak suka. nampak meriah. err akak mmg suka merah sbb tu rumah pun merah hihi..

awak pakai shawl yer? cantik la..akak suka tgk..ada gmbr dekat? =)

kayzie said...

hehe..obviously akak mmg peminat merah..aah pkai shawl..takde gmbar dekat la kak..gmbar pun tak bnyk..huhu

kayzie said...
This comment has been removed by the author.
ieda said...

ishh same lah tema kita dik .. merah ! ..
faris nak jugak pakai samping .. zahrien jgn harap , songkok punn ada masa dia pakai .. ada masa duk campak2 jeeew :)

~ yus ~ said...

wah kayzie! Merah!.....comel anakndanya berbaju melayu lengkap tu..:)

wahida said...

byk jugak gambar raya ko ni nok...aku punya gambar semua jadi berbelang, kamera buat hal di pagi raya...

huwaaaaaa!!!

mrsharis said...

ramai gak kawan2 yg pilih tema merah tahun ni..canti berseri-seri..

mamaNoriz said...

bestnye semua sedondon...

ok la tu...banyak gak gambo dia...

mesti masyuk duit raya faris kan...

kayzie said...

kak wahida: ala..cian akak..ad pica yg terselamat tak?
mama noriz: maysuk tul duit raya dia..bnyk pow makcik2 n pakcik2 dia..hehe

MommyAqil said...

Wahh bestnyaa tgk gambar raya family Ibuuu Faris...Best kan dapat berkumpul ramai2..Merah itu menawan tau plus Faris ensemmm sgt!!

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang