Tuesday, November 15, 2011

Singapore 1st day

Salam..

Kami tiba di Changi Airport Singapore lebih kurang pukul12 tengahari, terus ke Hotel Grand Park untuk check in dan tinggalkan beg. Terharu dengan company ayah coz berikan bilik special untuk kami..huhu. Dapat check in di bilik untuk ahli Crystal Club Park Hotel. 

Selepas check in dan solat terus kami keluar untuk ke Universal Studio memandangkan keesokan harinya, training ayah dah bermula. Sepanjang di sana kami banyak menggunakan perkhidmatan teksi dan MRT.Tiba di Universal Studio sekitar pukul 2 petang. Tiket masuk sebanyak Sin$ 66 untuk dewasa, kanak-kanak Sin$48 tetapi kami gunakan master card untuk dapatkan diskaun sebanyak 30%..untung k untuk pengguna master card..



 Buruk pulak rasa gambar nih, perut boncet..haha..topi nih leh pakai FOC k, tuk ambil gambar..

 Cekcik..

 Masuk store Jurassic Park, anakanda minta dinasour tu pulak..tak berbaloi shopping di Singapore k..mahal untuk kita..

 Ni di rumah shrek..
suka tengok anakanda pun sibuk nak tarik, tapi tarik kaki ibu..huhu

 Apa nama tuk watak zebra  dalam cte maagascar nih?terkezut dia sebab ayah naik..berat..haha

Anakanda takut dengan hampir semua maskot di situ..huhu..monster katanya..

Sebahagian gambar kami di sana, kalau ikutkan hati banyak yang nak di kongsi, tapi letih nak upload banyak-banyak..haha..seronok di sini

Antara aktiviti kami di sini, menonton tayangan 4D shrek, menaiki boat ke 'alam madagascar' yang sangat menarik, dan ayah berpeluang naik roller coaster yang sangat menyeramkan..huhu..Sangat selesa dan tak perlu bersesak coz pergi pada hari biasa, kalau pergi weeekend rasanya sure berlaga bahu..


**Tekenang masa ke Disneyland Paris dulu bila ke sini, tapi di sana outdoor game di sana banyak..harap ada rezeki tuk ke Disneyland sekali lagi bersama anak-anak..=)

7 comments:

ummu muhammad said...

bestnyeee kayzie...!! dulu duk punye lame kt jb tak sempat nak pegi sane..patut budak2 ni rajin pegi jalan sane..dekat ddan best rupenye

kayzie said...

ummu muhammad: jln2 mmg best,tp duk sana rndu nk blik
mesia sbb tak puas mkan..huhu..tp ngara sekecil tu mmg bnyk beza dgn ngara kita..bersih n unik bgunan di sana

:: Mrs.Eady :: said...

wahh seronok nyer!

wahida said...

pic no. 4 tu gempak beb...aku suka...

mamaNoriz said...

oh tak sangka mastercard leh dpt diskaun ek..

bagusnya...

uma sayang faris byk tak leh main kan..

wardah @ fie shah said...

Best! Kita plan nak pi tahun depan. Kena menjimat dulu. Hehe.

kayzie said...

kak wahida: hehe..

kak noriz: aah master card leh diskaun kak..jimat bnyk..aah..tuk budak2 leh layan show jek la..msuk yg light,camera,action, layan tgk scene ribut taufan, mmg dia excited sgt..tgk show madagazcar n shrek pun diorg leh terhibur..hehe

wardah: hehe..sila2..jgn jd cam ktorg lupa p underwaterworld

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang