Friday, November 11, 2011

Salam 11.11.11

Salam untuk sahabat di Malaysia..

Cheewahh..hehe..ibu dan Faris pada tarikh 11.11.11 sekarang berada di Singapura..Percutian tanpa perancangan awal. Hari ini adalah hari ke4 sebenarnya kami di sini, tiba pada tengahari Selasa dan akan pulang pada hari esok. Tujuan sebenar adalah mengikut ayah yang di hantar untuk menjalani kursus selama 4 hari di sini.

Percutian ini bukan di rancang awal, tapi memandangkan ada rezeki untuk bercuti ke Singapura dengan kos yang sangat menjimatkan, so kami tidak lepaskan peluang. Ayah hanya redeem point Enrich Malaysian Airlines untuk tiket ibu, memandangkan tiket dan penginapan ayah di tanggung sepenuhnya oleh company. Perbelanjaan untuk tiket Faris pula hanya RM88, sangat bajet..:) Alhamdulillah, point enrich ayah dapat di gunakan sebelum sebahagiannya expired pada hujung tahun ini.

So far, seronok berada di sini tapi hati tetap rindukan negara sendiri..hehe..Kalau nak di bandingkan antara 2 percutian pada tahun ini, antara Bandung dengan di sini, sangatlah jauh bezanya. Perbezaan yang paling ketara adalah dari segi makanannya. InsyaALLAH nanti ibu akan kongsikan serba sedikit pengalaman di sini.
p/s; janji dengan mumy faris, nanti Faris balik Faris tolong prepare barang-barang mummy tuk majlis hujung bulan ni..:)

apa korang buat untuk mengabadikan tarikh 11.11.11??

Wassalam..:)


12 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

syok nyer!

mamaNoriz said...

wah, sambut 11.11.11 di oversea ek..

best nye!

ieda said...

seronopknya dikkk
bercuti ke kota singga
jgn lupe ole2 Fm .. allalal ( x malukan ekekke )

akak akan ke kota singa bulan 5 tahun depan .. x sabar rasanya :)

ummu muhammad said...

wahh bestnyee rezeki lebih...111111 hari ni birthday paksu muhammad..ape yg kami nak buat..balik kampung jumpe paksu tapi tak tau nk bagi ape..heheh

p/s: 4 tahun belajar jb, sampai sekarng tak pernah pegi lagi..budak2 lain pegi sane dah mcm pegi pasar larkin ;)

maya amir said...

dekat dah tu ngan jb..pegi naik flight ye? tak dptlaa jumpe:)

محمد رازيق said...

banyak tidor.. hehe

mrsharis said...

bestnya sekali sekala dpt p vacation. Lagi best klu dapat yg surpriseeee...:)

ZSqueenbee said...

as salam..sye bru memfollow...nice blog!!

Daddylicious said...

ntah ..update blog jer kot utk tarikh tu...:)

~ yus ~ said...

oo, cuti2 di S'pore ya kayzie.

Ni dah balik lom ni?

wahida said...

aku ni dari dulu ajak hubby gi singapore..laki aku tu tak nak la...dia ckp ajak negara lain takpe, jgn singapore!!

harap dia akan berubah fikiran satu hari nnt...

kayzie said...

kak yus: dah balik dah..
k.wahida: hehe..kalo bab makan mmg tak best sn kak..huhu

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang