Friday, April 1, 2011

Ibu dan Faris terkena April Fool

hohoho..April Fool la sangat kan..korang tau kan tak elok meng'April' Fool kan orang kan?hehe..rujuk sini..ada sedikit info tentang sejarah April Fool nih..

Alkisahnya kenapa ibu katakan ibu dan Faris terkena April Fool bermula begini..
Semalam adalah hari jadi aki Faris..so kami sekeluarga pulang ke kampung selepas magrib (bunyi cam jauh..cuma 25minit perjalanan..hehe) tuk meraikan birthday aki..sebelum meneruskan perjalanan ayah singgah di stesen minyak berdekatan dengan rumah..kebetulan Faris dan ibu duduk di belakang, sambil menyusukan Faris di belakang ibu beritahu ayah..

ibu: ima nak keluar amik duit (ada mesin atm di stesen minyak tersebut)
ayah: tak payah la..(cakap cam main-main tak de la tegas mana..tapi tetap 1 arahan dari suami kan?huhu..)

ibu keluar jugak bawa Faris sekali (degil..hehe)..ibu masuk ke stesen minyak tu dan beratur di depan atm mesin..bila sampai giliran ibu, ayah dah pun siap isi minyak..

dah siap urusan ibu, ibu pun keluar mencari kereta ayah..hujan waktu tu..so bila tak nampak kereta ayah ibu pikir ayah pusing ke jalan berdekatan sambil menunggu ibu dan Faris..10 minit menunggu baru ibu call ayah..ayah jawab 'tunggu..abg pusing kat jalan belakang'..

10 minit lepas tu baru ayah sampai..bila masuk dalam kereta

ayah: masa bila ima keluar?
ibu : masa abang keluar la..ima lalu depan abang masa abang bayar minyak
ayah: abang tak perasan pun..abang terus jek jalan tadi tak sedar ima takde kat belakang
ibu:abang tinggal kitorang????????????????????????????????? sampai hati..:(

adeiii..kecewa rasa hati di tinggalkan oleh suami..rupanya ayah tak perasan ibu tiada di belakang..ayah bajet ibu tengah nenengkan dan tidurkan Faris sebab tu diam jek kat belakang..bila ibu call baru ayah tau ibu takde dalam kereta..tapi..padan kan muka ibu kan?(ya..ibu tau ibu salah) kan arahan suami tu wajib di ikuti..selalunya ibu skema..even nak keluar lunch ibu akan mesej or call ayah..tapi kenapa arahan ayah kali ni ibu ignore??leh pulak terkena..insaf..hahaha

p/s: jadikan pengajaran ye kawan-kawan..huhu

6 comments:

Ummi Ummair said...

ish3..siannya kena tinggal..
mcm akak jgk, x penah x bgtau suami klau nk ke mana2, wpn keluar mkn.alhamdulillah, dh mjadi rutin sepanjang 5thn bkawan n 3thn mjadi isterinya. :)

wahida said...

ekekekek...rasa klaka lak baca n3 kali ni...moral of the story, jgn melawan ckp suami yer...hihihi...

ni no fon Budi: +62816613442

bila u nak pegi, sis?

MommyAqil said...

hihihi..betul kan..rasanya mmg patut dan wajib ikut ckp suami kan..tp tula kalo dpt suami plak jenis tak kisah tu yg kengkadang kita pon tak ingat nk bgtau dia apepon..huhuhu..

kayzie said...

ummi: hehe..tu la..suami dah warning, len kali seyes ke tak seyes wajib ikut..huhu
kak wahida: tula..degil lak aritu..tq kasi no kak..budi ni charge by day ke camne ek?org nak g ujung bln ni dah..huhu..dh cari pkej tp sj nk compare lg
mommy: memang WAJIB..hehe

sweetlavender86 said...

hahahhaa.boleh andok xperasann.adeh.ibu kecik sgt nie smpai andok xperasan.nasib baik kak kayzie call.kalu xcall.dah smpai umah dah andok balik snsorg.hahahaa

kayzie said...

tula andok senget..haha..leh dia tak tgk
blkg lnsung..adeii..tp mmg pengajaran la,len kali kena dgr ckp dia camne pun situasinya..haha

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang