Tuesday, April 26, 2011

Jom tidur @ Herbaline Beauty House

Dah lama menyimpan angan-angan nak ke Herbaline Beauty House nih..tapi asyik tertangguh jek. Leh kata hari-hari duk ngadu kat HB tak dapat g wat facial (padahal buat kat rumah jek pun leh kan?saja nak mengada)..Sekali sekala nak la juga manja-manja kan diri sendiri..so semalam termakbul la impian ku..bukan lagi angan-angan.

Best woo..ibu just buat facial je tapi experience selama 1 jam setengah itu sangat berbaloi-baloi..

korang rasa malas parking kereta?kasi je kunci pada car jockey..nanti nak balik pun dia iring ke kereta..

urutan di belakang badan, tangan, selain kepala yang kebiasaannya di buat waktu facial sangat menyenangkan

Fish spa..complimentary tuk setiap kali mendapatkan khidmat di sini..gemuk ikan-ikan tu kiss kaki ibu..hehe

sup halia+serai diorang ni best..di berikan selepas selesai sesi facial..leh try wat kat rumah nanti..





first step..selepas welcome drink..cuci kaki dulu k..

Then.."3 hidung masuk, 3 mulut keluar" kata awek herbaline tu la..sedut aromaterapi tuk menyerap segala aura baik..:)

Ini tempat 'sedutan' di luar bilik facial

Bilik treatment..dapat la sikat free untuk kenang-kenangan..sampai tertidur di sini..hehe

Di akhir sesi..fish spa

ini salah satu ruang menunggu..ada free wi-fi

lagi ruang menunggu

Ini minuman yang di berikan..dapat 3 kali minum sepanjang di sana..teh kurma (kalau tak salah la ek)


 
Sedikit info sal herbaline..
Facial pada hari biasa hanya RM 38 tetapi untuk first time sahaja, untuk hari minggu dan pengguna kali ke2 dan seterusnya harga biasa adalah RM 79 (still berbaloi)
Lokasi Herbaline di Kuantan adalah selepas traffic light Pasaraya Pantai Selamat, Jalan ke Teluk Cempedak.
Gambar tak berapa menarik kan? korang cek la picca di Fb diorang or check here

6 comments:

myamyza said...

perghh best siott dapat buat facial tenangkan fikiran cam ni.. segunung stress pun hilang ni!!

kayzie said...

myamyza:yezza..mmg terbaik harga pun berbaloi..:)

wahida said...

mesti berseri muka ko kan? ni yg jeles ni sbb dah lama giler tak terjah spa...huwaaa!!!

kayzie said...

kak wahida: berseri?ahaks..makin banyak parut jerawat ats dahi adalah..menangis kena picit kak..sakitt..huhu...

ieda said...

uish dik fish terapi tuu buat akak geli geleman ekekek ..
dulu pernah ada sekali di giant di ktn nie .. ramai gak yg cube .. tapi

bila akak tgk .. duk terbayangkan kaki org kena gigit dan kerumun dik piranha . terus x jadi .. seram bulu tengkuk akak huhuh

kayzie said...

hihi..org dl pun geli n seram gak kak..tp Hb pksa try gak..skrg dah tak geli2 dah..ahaks..

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang