Monday, April 4, 2011

Faris masuk Universiti

Akhirnya..

Setelah di fikir-fikirkan dan di renung-renungkan ayah dan ibu membuat keputusan yang di kira terbaik untuk anakanda tersayang. Semoga anak ibu dapat sesuaikan diri dengan cepat di tempat baru, dapat belajar berkawan dan belajar benda-benda baru dengan suasana baru.

Hari pertama Faris di IIUM Educare, sure atuk rasakan kesedihan yang ibu rasa sekarang. Mungkin apa yang atuk rasa lebih dari apa yang ibu rasa coz selalunya waktu siang atuk di habiskan dengan melayan Faris. Tapi demi kebaikan Faris juga, terpaksa lah ibu abaikan perasaan sendiri. Kata atuk pada mummy 'mungkin lepas ni dah sampai masanya Faris pulak balik kampung jenguk atuk'..

Ibu doakan semoga anak ibu sentiasa dalam lindungan  ALLAH, janganlah peristiwa Faris di taska or pengasuh sebelum ini berulang. Semoga ALLAH menjauhkan Faris dari manusia yang berniat jahat.

Nota 1/2 akhirku: Kagum dan tabik spring, sampai tahap kalau leh nak kasi hadiah pada ibu-ibu yang cekal, tabah, berani, kental tuk hantar anak ke taska seawal 2 bulan, bukan senang rupanya..ibu belum cukup kuat, harus belajar lagi..:)

Nota akhirku: semoga ALLAH panjangkan umur ibu supaya dapat hantar Faris masuk Universiti betul-betul nanti..:)

ini gambar ibu snap masa datang tengok waktu lunch hour..elok je bermain, tapi bila nampak ibu terus meraung..huhu


kusyuk bermain..sebelum ibu ambil tuk bawa balik, still sama, bila nampak ibu terus meraung nangis, peluk ibu kuat sampai taknak masuk kereta

sayang..esok g school lagi k..jangan nangis..Faris kan dah besar..:)

14 comments:

MommyAqil said...

Comel je faris masuk U...Semoga Faris akn biasa jugak nanti ye...

cik_ah82 said...

sebelum ni faris atuk dia yg jaga ek?mmg xpenah anta pengasuh or taska la ye?hehe..kalo akak xsempat nk fikir sebab family jauh, mmg pasrah je la anta adib lepas pantang..alhamdulillah, semuanya berjalan lancar..so, jangan risau k!:)

sweetlavender86 said...

wahhh bestnyee fariss dah masuk sekolah..bagus2.mesti seronok kn die ade bnyk kawan n bnyak mainan.xpe.budak memang cmtu bile nmpak ibu die mg terus nangis.tapi bile mak bapak xde diorg pndai berdikari sbnrnyee.hehehe..mule2 kak kayzie mmg sedey,memang xsedap hati,kepala pun asyik duk pikir anak.lame2 okeh la..hehe..tapi faris dah besar bru hntr nursery okeh la.zura dulu hntr adam mase umur 2 bulan.lagi risau.sbb baby lagi.tuhan je tau mcm mane risau.lepas hntr die kt nursery mesti nangis dlm kete.;p.

kayzie said...

mumy:thanks

kayzie said...

kak sarah: aah..duk ngn atuk..sblm ni penah msuk taska 2hari,duk ngn pgasuh 8hari..tp sume tak berjaya,ms ngn pengasuh siap dpt lebam2 lg..huhu..tula..tabik spring kat org cam akak..hehe

kayzie said...

mmg gle sedey zura..tp anto kat tmpt br ni org rs yakin dgn keselamatn coz pnjaga rmai n env mmg nmpk safe..cuma kesian kat dia coz tkut stress kena tggl..dpt byngkan zura dl..tp perasaannya hny kita yg tau kan?tabik spring..hehe

wahida said...

insyaAllah, Faris akan sesuaikan diri jugak nnt..

harap anak2 kita dijauhkan drp manusia yg berniat jahat...amin..

wahida said...

Budie caj ikut hari..harga berbeza ikut keta yg ditempah..mcm saya, saya amek suzuki APV...utk 7 org punya...kalau nak yg keta kecik pun ada..

kayzie said...

kak wahida: ok kak..thanks..:)

nurul said...

salam... dik, faris umur brape?iium educare ade tuk tadika n taska ye ? brape yuran ye tuk sorang? teringin juge nak hanta anak..

kayzie said...

salam kak nurul..maaf lmbat blas..faris umur 1 thun 2 bulan..yupp..ada taska tuk anak dari umur 2bulan n ada gak taska tuk umur 5tahun9 if tak salah)..tak amik tau sgt tadika coz fokus pada taska jek..hehe..akak duk mana?

Ina Allen said...

Nanti Abang Faris kenal la dengan adik Asiyah bulan 9 ni Asiyah masuk IIUM Educare Kuantan. Hehe. Tp usianya time tu baru 3 bulan. Memang dah prepare mindset sebab sy student UIA lg...setiap kali pump breastmilk terbayang utk bekalan anak di educare tu...

Ina Allen said...

oh btw jenguk-jengukla amalina-peter.blogspot.com :)

kayzie said...

oww..ina dlm pantang lg la ni ye?slamat mengepam k..bgus ad mindset camtu..hehe

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang