Tuesday, December 21, 2010

Lepaking di Bukit Merah Laketown Resort

Still ingat status fb ibu 'cuti-cuti malaysia'??..kami bercuti di Bukit Merah Laketown Resort..Kalau makanan dah leh kata basi dah..tapi cerita dan memori sepanjang masa leh dikenang kan?so ini cerita lum basi even dah agak lama berlalu..hehe..delay coz masalah men'download' gambar..plan asal ayah nak bawa kita ke Langkawi tapi memandangkan musim cuti sekolah n hujan..cancel jek..apa-apa pun..jom layan gambar..


::ni gambaq bilik penginapan kami..syiok gak coz sekelilingnya air jek..nama pun water chalet kan, sepanjang di sini kami menggunakan khidmat abg buggy coz nak save tenaga kaki..hehe::




lepak-lepak dalam bilik tuk sesi bergambar dulu..hehe..


::Di Bukit Merah ni ada la beberapa tempat yang kita leh lawat selain waterparknya (leh rujuk sini)..semua entrance fee leh tahan gak harganya..kami amik water combo package,RM60 seorang, n dapat masuk eco park+waterpark n orang utan island
1st tempat, ecopark..dpt tengok binatang n pertunjukan burung kakak tua yg cerdik..pas tu jalan-jalan kaw sekitar..anakanda yang dah keletihan tertidur sudaa..so syok la ibu n ayah dapat memanjakan diri
Penat drive jauh2..kami berurut dulu..RM3 tuk 15 minit..berbaloi..hehee

pastu kasi ikan makan kaki lak..huuhu..tengok gambar tuh..seyes geli..taknk try dah..huhu..faris masih lagi tidur

 ayah, Faris n ibu..pemandangan malam di Bukit Merah..hihi

Hari ke2 kami ke waterpark pulak..kuar bilik dah tengahari coz dari pagi ujan lebat..so korbankan orang utan island..terus mandi manda di waterpark dengan gumbiranya...

 Faris men air..suka banget dia..nanti ajar ibu berenang k




siap salin baju semua..terus dia mengamuk..keletihan..masuk kereta terus tidur..
cuti-cuti mesia selepas sebulan ayah tinggalkan kami sangat berbaloi-baloi..syok n hepi banget..thanks to ayah 4 da great plan..

4 comments:

Cery said...

wahh..bestnyerr

kayzie said...

best gak la kak..yg pntg ayah dpt spend time ngn anaknya pas lama tggl..hehe

Momma Mia said...

Seronoknya...
paling best gambar yg last tuh!!!

kayzie said...

hihihi..me pun sokaaa gambar tu kak..:)

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang