Friday, December 24, 2010

Berakhir sudah penantian selama 20bulan

Akhirnya selepas 20 bulan menanggung rindu (ahaks),sahabat baik ibu kembali..selepas 10bulan lahirkan Faris akhirnya bendera merah kembali berkibar..yihaaaa..huhu..terasa perubahannya coz dah terlalu lama meninggalkan ibu..syukur alhamdulillah kemuculan semula ni tak macam waktu dulu-dulu..Kalau kawan2 sekolah,uitm or kawan sekerja sure still ingat macam mana keadaan ibu tiap kali jepun menyerang..Alhamdulillah kali ni dia datang 'senyap2'..sampaikan ibu boleh outing ke pantai n melayan anak bujang ibu main bola lagi.kalau tak dulu hari 1 n 2 kompem sepanjang hari bertemankan stokin,minyak panas dan tungku(iron or botol air panas)..syukur tak terkata n diharapkan bulan2 pasni pun macamni la..

owhh teringat minggu lepas ada tonton whi..topik pasal senggugut n kaitannya dengan hamil..dulu pun pernah risau pasal ni coz ramai yang akan katakan 'ermm susah nak dapat anak ni nanti' tiap kali tengok ibu senggugut tapi alhamdulillah ALLAH permudahkan (selepas 6minggu berkahwin) dan ramai jugak kawan-kawan ibu yg senggugut tahap gaban tiap bulan (muntah,pitam or krem) tapi alhamdulillah berjaya hamil di awal perkahwinan..so pada ibu no worries la untuk bakal-bakal ibu yang alami senggugut (i mean,if korang senggugut tidak bermaksud tidak boleh hamil..)apa-apa pun check dengan doctor untuk lebih comfirm k..:)

3 comments:

Cery said...

selamat berbendera marah..kene upkan intake ostematrix kalo mcm tu..
http://everybodylovescery.blogspot.com/2010/04/return-of-menstruation-does-not-mean.html

Momma Mia said...

huhu... anak2 rezeki Tuhan yang tentukan... Yg penting jgn lupa berdoa padanya!!

kayzie said...

k.cery: alhamdulillah tak alami kemerunduman ms awal peyed ni kak..
momma: yupp..yg pntg usaha, doa n tawakal..

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang