Thursday, January 26, 2012

CNY @ Waterfall

Salam..

Tahun ni kami 'beraya' di kampung. Sepanjang cuti (weekend + CNY) di habiskan bersama keluarga ibu dan ayah secara bergilir. Syukur bertemu jodoh dengan orang dekat, tak perlu berebut untuk tentukan 'turn' balik kampung..hehe..

Banyak cerita dan gambar tersimpan dalam lappy, ntah kemana semangat menaip dan mengarang ibu. Semangat 'upload' gambar pun nampaknya semakin pudar..huhu..So sementara 'rajin' masih bercebis ni, ter'update' juga lah blog ni..Just berkongsi cerita 'sambutan' CNY kami. Kami bercuti bersama keluarga nenek (ibu kepada ayah) di Waterfall Panching, Kuantan. Cerita banyak tadak guna..jom tengok gambar..hehe

 Anak ibu panaskan badan kejap, sampai dah menggigil berendam


 Faris dan sepupunya, Aqila..seronok main dalam 'kolam' ciptaan diorang..huhu

 Nenek pun join berendam..kawasan ni airnya memang cetek, sesuai untuk kanak-kanak

 Kurang sebulan je lagi anakanda genap 2 tahun..terasa anakanda terlalu cepat membesar..:)

 Praktis beranak dalam air..huhu..



 2 beradik, Azer dan Aqila..seronok main pasir

 Kami berempat..ibu yang semakin tembam..hohoho

Antara yang join 'family day' kecil-kecilan..huhu..Ayah Chik dan Ayah tak masuk dalam gambar

Waterfall ni bagi ibu memang sesuai dijadikan tempat berkelah sekeluarga, kami sediakan juadah yang simple sebelum ke sini. Sandwich, mi goreng, keropok dan jagung rebus untuk santapan. Semuanya di habiskan dengan jayanya sebelum dan selepas berendam..huhu..Korang perhatikan gambar, nampak waterfall di belakang kami? Sangat syok k mandi manda di waterfall tu, cuma sayang takde gambar di situ. Ibu dah beritahu ayah, nanti kena datang lagi..huhu, memandangkan tempat ni dekat je dengan rumah kami.


6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer :D

maya amir said...

Lamanye x gi sini...dulu muda2 suke laa gi sini..eh muda...hehe

tna said...

tna penah smpi kt c2..air terjun tuh sgt beshhh...nak2 bile dpt duk bwah air terjun tuh..rs cam badan diurut2.hiihih..
kz dh nmpk berisi..hihih..takpelaa ya dak berisi cz ada isi..huhuh..
cepat aje si abg dh 2 tahun kn..diz year dpt bb baru..yeaa yeaaa..:)

MommyAqil said...

wahh bahagianya tengok...mesti best kan tempat ni..

diana said...

kenapa tak nampak macam air terjun pun..:P

ieda said...

seronoknyaa dikk
dah lama x main waterfall nie ;)

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang