Thursday, August 2, 2012

Salam Ramadhan from Ayman

Salam..

Ahaks..agak lewat tuk ucapkan salam Ramadhan tp masih blom terlambatkan? Kita masih di pertengahan Ramadhan, bahang Raya memang dah terasa tapi jangan sampai terabai bulan yang mulia ni..**ingatan tuk diri sendiri juga..:)

Lama tol blog di biarkan bersarang..beluncas dah pun bertukar menjadi rama2 yang cantik..ahaks..berudu pun dah jadi katak..eh..eh..

Kalau melalut lama2..nanti hero kecik bangun, langsung terbantut kerja..so quick update tentang 2 hero kesayangan hatiku..:)

Ayman dah 2 bulan..genap 80 hari dah sebenarnya..
**berat bersih..ahaks..masa check up 64 hari adalah 4.8kg..Alhamdulillah
**dah pandai gelak n tersengih-sengih..actually leh katakan permurah senyuman si kecik ni, sentiasa senyum..manis cam ibu..eh..eh..ahaks..:)
**genap 60 hari baru-perasan-saya-ada-tangan-.tak berhenti isap jari sejak tu..:)
** rambut sangat cepat menumbuh sejak di botakkan
**masih sangat susah untuk menangis sejak di lahirkan

Ayman sangat berbeza dengan abang Faris..
>>Ayman tak suka bertopi..pantang ada benda di letakkan atas kepala even sehelai kain kecil..kompem menjerit or menggeleng-gelengkan kepala tanda protes
>>sangat tak pandai menyusu sambil ibu berbaring..mesti nak ibu duduk dan pangku dia gak..haishhh
>>sangat kerap 'jeluak' susu..abg Faris lak langsung tak pernah..

Sepanjang 80 hari ni, hero besar sangatlah menyayangi adiknya..Alhamdulillah..semoga kasih sayang mereka berpanjangan..

Abang Faris bakal 2tahun setangah bulan ni, dan sangat pandai menjaga adiknya. Pantang adik takde depan mata cepat je mencari. Langsung tak nk adik berjauhan. 2-2 hero ni dah belajar ke school sejak semalam. Ibu akan mula bekerja pada 13hb, so latihan awal di perlukan untuk kesejahteraan sejagat..hehe..Alhamdulillah di hari ke2 ni, respon teacher diorang..Faris pandai sesuaikan diri, Ayman lak dah dapat terima menyusu EBM dari botol. Puting yang berjaya memikat hatinya adalah puting MAM..thanks MAM..eheh..

Seronok menjadi surirumah,sangatlah berat hati tuk bekerja tapi rindukan kawan-kawan sekerja..ahaks..Seronok sebab leh masak macam-macam. Kalau dah kerja nanti tatau la camne..haha..En suami pun rasa seronok dapat makan di rumah selalu..air tangan isteri katanya..haha..excited sampai semangat nak kasi ibu 'new tools'..hehe..yang tu kita story kemudian k..

ok.seronok dapat update blog walaupun dengan cerita mengarut, nak siap-siap tuk sediakan juadah berbuka lak, tadi dah buat puding custard dengan fruit cocktail tuk 'mencuci mulut' lepas makan nanti..ahaks..buat awal sebab semalam lambat dapat 'basuh mulut' gara-gara 'lapis cheezy' yang ibu sediakan perlukan 6jam tuk di sejukkan..:).ayah pun frust tak dapat nak rasa terus..hehe..so hari ni nak make sure ia dapat di hidangkan tepat pada masanya..:) apa santapan korang hari ni??

kalau korang sudi bacalah tapi lagi berguna kalau korang gunakan masa tuk baca cerita ngarut ni untuk mengaji..ahaks..**tazkirah ramadhan..jangan marahh rrr...

 sweet kan???abang mesti nak tido dekat adek..kadang2 adek menjerit sebab kena pelok ngn abang..hehe

 Wassalam...:)


4 comments:

cik kumbang said...

comelnyeee baby :)

Ummu Muhammad said...

baiknyeee..hrp2 muhammad bole jd mcm abg faris yg penyayg ;)

p/s: masih jeles dgn adik ;P

kayzie said...

cik kumbang: alhamdulillah..tq
ummu Muhammad: awl2 dlu faris pun sgt la jeles..skrg mana dia dduk,nak adik duk dkt..smpai adik sll terkejut sbb kena tdo dekat tmpt dia main..huhu

maya amir said...

ololo comelnye die..:)

dah nak raya ni kayzie.. slmt hari raya & maaf zahir batin dari akak sekeluarga.. take care!

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang