Tuesday, February 28, 2012

7months pregnant

Salam...

Tadaaaaa...


Huhu..mulakan entry dengan wajah ceriaku..ahaks..ceria la sangat..bibir sangat kering gara-gara gatal nk ber'lipstik'..dari dulu lagi kalau pakai lipstik bibir akan mengering..so memang takleh nk melaram dengan bibir merah/pink..hehe..

******************************************abaikan************************************
Alhamdulillah...7 bulan sudah...

Dulu masa pregnant Faris, 7bulan still dengan baju kurung, still muat dengan baik, sekarang tidak lagi..hohoho..masuk 6bulan pun dah tinggal beberapa pasang je baju yang masih muat di pakai. Bila dah penghujung 6bulan, bagaikan kata pepatah 'tak sedap' mata memandang, sendat perut yang memikul'..hehe. So kompemlah bila dah masuk 7bulan semua baju kurung dah boleh masuk ke barisan belakang almari..Kebetulan semalam baru mengemas almari baju bersama hero-hero tersayang.

Pagi tadi dah pergi check up baby bersama ayah..ibu hepi coz terselamat daripada kena minum air gula..Last check up, berat naik mendadak (6bulan naik 10kg), menyebabkan nurse minta ibu minum air gula. (tuk kesan kemungkinan kencing manis) tuk next appointment. Tetapi ibu dengan bijaknya, skip check up minggu lepas..ngeh2..So bila pagi tadi datang, berat turun 1kg, maka dengan itu terselamatlah kita (ibu n baby) dari air gula tu. Don't worry, ibu tak 'tahan makan' or diet, just kurangkan aiskrim magnum dan ayah perlu banyakkan outstation..hehe

Nama baby?sampai sekarang gelarannya still 'anak ibu' or 'adik'..sama juga dengan Faris, sentiasa berbeza pendapat dan minat bila mencari nama anak ibu..Kami sedang berusaha..dont worry, ayah tak banyak masa, sure nanti bila sampai masa adik nak keluar, dia akur je dengan pilihan nama ibu..:)

terasa masa sangat pantas berlalu....jaga diri baik2, main baik2 dalam perut ibu ya sayunk...love u so much... 

p/s: Di sebabkan hari ini berat dah turun, n baby sihat so ibu reward baby dengan aiskrim magnum kegemaran ibu baby..

9 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

yeahh..sihat kamu ye kwn ku :)

Ummi Ummair said...

ai kayzie..akak 6 bln br naik 7 kilo.
hehe..msh steady. bak kata kwn2, tgk dr blkg cam anak dara je lg, tp bila tgk kt dpn,x dapet nak nolong! hehe..

kayzie said...

kak izwa:huhu..akak kn mentornye..huhu
ummi ummair: huhu..org kl preg mmg cpt naik..tp nnt cpt jek trunnya..tp org suka gmuk..huhu

Ummu Muhammad said...

ni boboi ke gigirl? pilih name anak memang fening..kt sini kite yg tak reti..bagi ayh muhammad jelah..malas nak pk dah..wahhh tak sabarrrr!!

ieda said...

alhamdulillahhh
dah x lama tuu ;)

wahida said...

dah 7 bulan? sekejapnya..tak sedar masa berlalu...

Alhamdulillah, semuanya ok kan..
take care yer...

kayzie said...

Alhamdulillah..thanks semua..:)

mamaNoriz said...

alahai, comey nye perut kayzie...

rasanya tu perut akak klu preggy 5 bulan...hahah, sebb lemak byk sgt...huhuuu

jaga diri k

anisalya said...

tak try lip balm ke? tak pun lipstick yg ada collagen tu. blh ubatkan bibir kering. masa pregnant selalu panggil sayang ibu. hehehe... dah dpt baby baru la mencari2 nama. itu tak kena la. yang ni tak sesuai la. pening.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang