Wednesday, December 7, 2011

Im so down n demotivated

Salam Hari ini adalah hari ke3 berkursus..tapi pada ibu dah terasa seperti 1bulan berada di sini. Tajuk entry menggambarkan perasaan dan emosi ibu sekarang. seriously lansung tak boleh nak fokus kepada tujuan sebenar ke sini kerana fikiran jauh melayang. Bila hati dah rindu,fikiran pun tak menentu, jiwa rasa sendu, badan rasa kaku, makan pun tak lalu.. Mungkin kerana ibu bukan orang yang fokusnya pada kerjaya, family come first,kerjaya tak tau di tangga ke berapa..hehe. So sangat terbeban akal dan jasad bila berjauhan dengan anak sebegini. insaf..selepas ni ke mana pun ibu perlu pergi, anak-anak tetap ibu akan pastikan bersama. Ada kawan dari Melaka, 'sewa' freelance pengasuh, bawa ke sini untuk menjaga anaknya.Alangkah indahnya kalau ada yang berkerjaya seperti itu di Kuantan..huhu Kesian pada Faris, 3 malam tidur tanpa neneng. Semalam ibu kol, Faris pesan 'ibu belikan oren ya'..ayah bagi tau, dia selalu pujuk diri sendiri ' ibu work jauh, nnt ibu balik kan'..ayat biasa Faris bila ayah beritahu tak boleh neneng..Ibu rindu pada ayat Faris 'ibu..nak neneng'..bila ibu gurau2 tak bagi 'ibuuu nak neneng satuu'..:)..Faris dah faham, dah pandai, ibu bimbang Faris rasa di tinggalkan. Buat ibu sendu lagi..im not strong enough..terutama kalau pasal anak..:)..tak sama dengan perasaan masa berjauhan dengan ayah walaupun ibu tetap rindukan ayah.. Looking at the bright side...mungkin di sini ibu dapat memberi ruang dan masa untuk diri sendiri,itu kata seorang kawan, ikhlas dari hati "ibu tak perlu bercuti dari menjadi ibu dan isteri' coz itu kerjaya sepanjang hayat ibu. Cuma di sini ibu dapat lebih masa tuk ajar 'adik' membaca kalam Allah. Adik kekuatan ibu sekarang, tempat ibu berkongsi rasa.. Sowi..blog bertukar menjadi tempat luahan perasaan seketika, itu sememangnya tujuam blog ini,diari peribadi..thanks kpd yang kasi support..:), hanya ibu2 yang memahami hati ibu kan?

4 comments:

Ummi Ummair said...

pagi2 baca citer kayzie ni rasa sedih plk. sabar ye..akak sbl ni pn tiap kali kursus,angkut skali ummair & abinya. tak sanggup berjauhan.
:(

:: Mrs.Eady :: said...

paham sgt keadaan tu...sabar la ye.

mamaNoriz said...

cian nyeee..

akak pun penah kena...

kursus induksi dan BTN dulu...
tengah preggy adik 3 bulan pastu breast bengkak tak susukan abang nya... huhu


dgn kerinduan lagi...huwaaaa

sabarlah yea, dugaan utk kaum ibu mmg kuat, semoga yg baik menanti di penghujungnya...


p/s: salam kayzie, nak tanya...
masa awk dan family ke Zoo spore tu ada dpt diskaun apa2 tak byr entrance dia?
sbb USS dpt diskaun mastercard kan..klu zoo ada tak?
mekasih yea...

kayzie said...

huhu..berat tul rupanya bila pisah ngn anak..lbh berat sedihnya drpd tgglkan suami..huhu..thanks semua..:)

kak noriz: ms g zoo takde diskaun pun..sowi lama tak visit akak..tenet sni sgt la slow..ssh nk BW..:)

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang