Wednesday, May 22, 2013

Ayman 1st Year - Happy Birthday

Salam...

Selamat ulangtahun sayang..
Alhamdulillah..15 Mei lepas genap umur anakanda ke2 ibu setahun..Semoga adik menjadi anak yang soleh dan sentiasa membahagiakan ibu ayah dan abang. Sepanjang setahun ni Alhamdulillah adik di berikan kesihatan yang baik. Semoga ALLAH meneruskan nikmat kesihatan kepada kita sekeluarga. 

Perkembangan Adik
|| Masih belum berjalan. Adik baby ibu..lama sikit ibu merasa dukung Ayman sepanjang masa berjalan..
|| Demam paling lama (hampir seminggu) masa nak tumbuh gigi ..seingat ibu masa Ayman 10 bulan..
|| Adik panggil ibu 'ma'
|| dah pandai cakap 'dah' bila adik dah tak nak buat sesuatu..'dah' bila minta stop mandi, 'dah' bila siap minum air dalam botol straw adik.. :)
|| Garang dengan abang dan kuat menyakat abang
|| Manja dan kuat jeles dengan abang, pantang abang duduk dekat ibu.
|| Last jabs/vaksin umur 3 bulan, Alhamdulillah semoga adik terus di pelihara dari segala penyakit n.
|| Alergi kacang peas, sampai sekarang pun masih belum 'lulus'
|| Baru ada 2 batang gigi yang comel di bahagian bawah
|| Alhamdulillah masih meneruskan penyusuan susu ibu sepenuhnya, semoga rezeki menyusu dapat di panjangkan hingga usia adik 2 tahun
|| Masih meneruskan pemakanan tanpa gula, garam dan bahan perasa
Pakej Cuti untuk Adik..
Kebetulan sempena hari jadi adik juga, kita sekeluarga berpeluang bercuti ke Seoul Korea selama 6hari. So secara tak langsung, itu di jadikan hadiah untuk adik, sambutan hari jadi adik 'berlangsung' sepanjang perjalanan ke Seoul Korea..


 Semoga anak-anak ibu menjadi anak soleh kebanggan ibu dan ayah. Hari pertama tiba di Seoul Korea (15 Mei 2013)


  
ibu tunggu langkah pertama adik..
(ingatkan adik nak mula berjalan masa kita di korea..huhu)

Wassalam

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

best nyer korea!happy birthday darling :)

~MommyAida~ said...

Selamat hari jadi Adik Ayman..semoga menjadi ank yang soleh dan patuh pada perintah Allah ye syg..bestnyaa hadiah hari jadi adik..smbut kat Seoul ye..nanti Ibu cerita lagi time kat Seoul tu k..

Ummu Muhammad said...

Samelah adik abg faris dgn adik abg muhammad hee adik abg muhammad ni garang abg die pulak soft je haha lain2 karektor..tgk keleteh abg faris abg muhammd kite kt sini masih ckpcm robot haha sapatah sepath bile tah nk kluar ayat sweet mcm abg faris tu sungguh sweet budak itu :)

kayzie said...

Mrs Eady: thanks kak
MA: thanks mumy..mmg niat nk wat entry tp skrg mood menulis tu sangatlah susah tuk di seru..haha..so lmbat2 sket..haha
UM: mmg anak ke2 garang kot ek UM?tp ibu Aymanank ke2 gak..tak garang pun..hhehe

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang