Thursday, November 1, 2012

Teruja


Salam...



study..study..study...hehe...


Excited betul rasa nak tunggu Ayman 1st Solid food..sama perasaannya seperti waktu Faris dulu cuma kali ni lebih banyak dapat ilmu baru..InsyaALLAH..

Baru pas baca tips nih...


Bagaimana untuk mengetahui anak bersedia untuk makan???

**Boleh duduk dengan sedikit sokongan atau tanpa sokongan, dan dapat mengawal kepalanya.
~Ayman tengah aktif meniarap..laju je menuju ke apa yang ternampak dek matanya, terutama kalau mainan abang..dah boleh duduk tapi dengan support..:)
**Cepat lapar, meminta susu walaupun selepas diberikan susu ibu atau kerap menyusu.
~Ayman sekarang memang lebih kerap menyusu dari sebelum ni..bekalan ke taska pun dah bertambah kepada 6 botol berbanding 4 botol sebelum ni..:)
**Boleh mengawal lidahnya dengan lebih baik.
~ibu suka jelir lidah kat Ayman nanti Ayman akan cuba tiru..hehe
**Mula mengunyah atau menggerakkan mulutnya ke atas ke bawah seperti mengunyah.
**Gemar memasukkan benda ke dalam mulutnya.
~semua benda dia akan sumbat dalam mulut dia..tak dapat bayang bila Ayman dah pandai meniarap nanti..hadoiii
**Menunjukkan minat kepada makanan yang anda makan, seperti cuba merampas makanan,
    membuka mulutnya.
~obviously..kalau tengok orang makan sampai menitik-nitik air liuq nya..hehe

InsyaALLAH ibu akan cuba yang terbaik dan lebih baik dalam menyediakan santapan anakanda nanti..seperti abang Faris dulu..insyaALLAH tak perlu cap Nes*** or etc coz ibu akan cuba sediakan cap AIRTANGANIBU..:)


Jom kumpul resepi..:)

6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

okey ibu..cheyokk chayokk :)

sweetlavender86 said...

kejap je ayman nk msuk 6 bulann..lame xjmpee.

Ummu Muhammad said...

ceppatnyeee budak syimbam tu besa..nak makan da pun..sye stuju..boikot brand itu! ;D

Ummu Muhammad said...

untung mummy ade kekanda mcm ibu ;) smuge melimpah ruah rezeki susu utk anak2 kite semue ;)

Azhariah Zuber said...

bestnya ada baby

Azhariah Zuber said...

excitednya ada baby

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang