Friday, June 15, 2012

Sebulan bersama 2 hero

Salam..

Alhamdulillah..sudah sebulan usia adik Ayman Zafran aka atelek (nama 'samaran' dari abang Faris)..bukan adik Ayman sorang ada nama samaran..semua orang dapat...


************************************selingan*****************************************

ibu = ibuley
mumy = mamiley
atok = atelok
ayah = *ibu lupa sbb jarang terkeluar nama samaran ayah..huhu..

Abang dan Ayman
Sebulan sudah Ayman dan Abang Faris serikan dunia ibu dan ayah..Alhamdulillah, ALLAH berikan semua yang terindah buat kita semua. Semoga berpanjangan berkat dan rahmat dari Nya..dan semoga kita tidak menjadi hamba yang alpa..:)

Big Bro
Abang Faris sangat lemah lembut dengan adik. Suka dodoikan adik sambil berzikir dan tepuk lembut badan adik. Kadang-kadang di belai rambut adik, ibu takut kalau abang tertekan kepala adik. Tapi bila ibu tegur cepat je abang menjawab "abang nak buat rambut pacak jek"..huhu..Pagi tadi abang dah tunjukkan rasa geram pada adik..selepas belai dan kiss adik, tiba-tiba abang cakap 'eii..rasa nak gigit jek adik ni'..haha..itu yang ibu rasa bila tengok adik dan Faris masa kecil dulu. So tak heran abang rasa yang sama, cuma ibu risau kalau abang buat apa yang dia kata. Selembut-lembut belaian abang, ibu tetap kena hati-hati..

Abang rajin bercakap dengan adik, tak sabar la tu nak tunggu adik besar, nak buat geng (ibu harap korang jadi geng la, tak jauh pun beza umur kan?). Pernah abang bawa mainan truck dia yang dah rosak dan minta adik baiki, dengan suara lemah gemalai 'adik..baiki la truck abang dik..baiki lah..'..tergelak ibu tengok. 

Tapi ada barang abang yang belum ready tuk di kongsi dengan adik..contohnya rocker abang..ibu letakkan adik..abang minta adik turun 'ni abang punya..adik turun la', pastu siap leh ngadu pada ibu 'ibu..adik tak nk bagi kat abang..'..huhu

Ibu :: Ayman
Sepanjang sebulan, baru sekali ibu merasa mandikan Ayman..hehe..Tapi lepas ni, hari-hari Ayman akan mandi dengan ibu coz kami dah kembali ke rumah di Kuantan. Sambung pantang secara berdikari..hehe..so esok akan bermula hari yang lebih mencabar dari hari-hari sebelumnya lah kan? coz ibu akan menjaga 2-2 hero semasa ayah bekerja. =)

Sebulan menjaga adik Ayman..langsung tak rasa susah..:)..Adik agak 'pendiam'..susah nak dengar adik menangis, kalau nak susu pun adik just nangis satu 'harakat' jek..haha..ala-ala jeritan gtu..pastu senyap. Kadang-kadang adik just merengek. Cuma kalau diaper penuh dengan popoo, adik akan jerit kuat sikit. So mudah tuk ibu detect..uhuh..Adik suka tidur di tempat bising..huhu..Sebab dari awal ibu letakkan adik tidur depan tv senang tuk ibu pantau..hehe..Minggu pertama adik tidur sepanjang hari, siang dan malam. Masuk pertengahan minggu kedua adik buat persediaan tuk tengok Euro. Sepanjang malam sampai ke subuh adik paksa ibu berjaga, waktu siang adik tidur sepuas-puasnya..Tapi malam tadi adik tidur lena, bangun hanya untuk menyusu tiap 2 jam. Hopefully malam tadi tu permulaan untuk adik berubah shift :)

Baru sebulan..tapi dah banyak perkara yang boleh ibu coretkan untuk kenangan dan bacaan adik dan abang nanti. Kalau nak di ceritakan semua, panjang menjela la entry kali ni..So ibu teruskan dengan gambar la plak..hehe..

hai..saya genap sebulan..badan pun makin montel..:)
 
 orang yang paling banyak berjasa..menjaga ibu dan Ayman sepanjang sebulan berpantang..thanks sayunk..
(sowi lah..susah tul nak dapatkan gambar abang..so ima amik masa abang tidur..abang tertidur masa nk tunggu toilet nak mandikan Ayman..:))


2 hero penyeri hari ibu dan ayah..bila 2-2 tidur sunyi sepi lak rasa..

Stok EBM sepanjang sebulan ni, 1st stok masa hari ke9..Alhamdulillah..:)

Sebulan baru berlalu..masa terlalu cepat berlalu..time..please be kind to me..janganlah cepat sangat sampai masa untuk bekerja..huk...

p/s : Saya sangat GEMBIRA..:Thank You ALLAH :)

Wassalam...

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

I'm happy for u too sista:)

pena rozie said...

comelnyer...

Ummu Muhammad said...

sweetnyw semue..semue dalam kasih syg dan rahmat Allah selalu buat kayzie + 1 hero besa + 2 lit heros ;)

p/s: tgk susu u tu, i pun jadi tak saba nk pam! ;)

♥ ROS ♥ said...

Alhmdulillh pndai abg faris jaga adik :) comel ayman.. Suka tgk stok susu tu :) hihihi

sweetlavender86 said...

alahaiii sweetnye fariss.adam garang sgt lah kt adik.klu adik nangis mesti adik kene mrh.,hahha..tpi kdg2 bile perati dri jauh nmpk die syg adik.tepukkn adik.mybe die jeles kot.same lah adam mcm faris ade brg2 die yg xleh nk kongsi dgn adik.huhu.die ckp die punye.adik xboleh.huhu.harap2 diorg jdi abg yg baik n syg adik2

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang