Monday, June 18, 2012

16 Jun yang lalu

Salam..

Pagi 16 Jun yang lalu..ibu bangun pagi (pagi ke?berjaga sepanjang malam temankan Ayman tengok bola..so hampir pukul 10 baru sedar di kejutkan..haha) oleh ayah..specialnya hari tu, ibu di hidangkan dengan sarapan. Ayah hantar ke bilik..gigih bawa breakfast ke bilik atas..:)
tengkiu sayunk..hehe
nak jadi doctor love kejap leh?
sure isteri korang nangis kalau di hidangkan breakfast depan mata camni, nak diorang nangis sampai teresak2?..i suggest..korang gulungkan lempeng tu (walaupun hanya lempeng, tp ia akan menjadi sangat special di hati org yg korg syg, if org tu cam ibu la kan?huhu)
or
korang wat lempeng bentuk love..
anyway..this is more than special for me..coz ia di masak dengan kasih sayang..ahaks..


Tengahari 16 Jun yang lalu..sedang ibu menonton tv..datang si kecil Faris Amsyar dengan sejambak bunga..abang dah boleh kasi ibu bunga..so inilah bunga pertama dari kekasih ke2 ibu..hehe..

YOU know me well..bunga dan ayah sangat dekat..bunga dan ibu adalah satu..ahaks..

Petang 16 Jun yang lalu..rumah menerima ahli baru..hehe...kata ayah 'tuk pastikan Ayman dapat membesar dengan susu ibu sepenuhnya sampai umur 2 tahun' (haha..Faris dulu pun sepenuhnya dengan susu ibu..cuma tak cukup 2 tahun) so kali ni tuk pastikan sampai 2 tahun, kena pastikan tiada yang 'ketiga' sebelum Ayman 2 tahun okey..haha
 yihaa..thanks again my dear hubby..deep freezer..memandangkan EBM berhimpit-himpit dalam peti ais sekarang, dan tiada ruang tuk stok makanan..so ayah belikan ini untuk ibu


 deep freezer dengan rekaan baru dari Faber..sebelum deep  freezer semuanya buka di atas..Faber keluarkan yang jenis vertical ni..rasanya lebih mudah tuk EBM, coz senang nak susun dan capai..

ada 4 drawer semuanya..dah penuh 2 drawer..Alhamdulillah EBM 'membesar' dengan lebih selesa..hehe

Malam 16 Jun yang lalu..ibu bersama 3 hero ke restoren feveret ibu Tjantek untuk diner..ahaks..sure korang kata 'eh dah habis pantang ke?'..jawapannya..dah habis kalau ikut pantang orang cina..haha..belum ,kalau ikut pantang orang Melayu..tapi zaman moden, pas sebulan, ok dah kot nak keluar?kan?kan?ahahha..so ini dinner pertama kami berempat di luar..
 Faris nangis nak basikal kat kedai sebelah..haha..Ayman tidur sepanjang di restoren

Ayah buat tempahan dan oder makanan sehari sebelum rupanya, tuk memastikan diner berlangsung dengan cepat..huhu
my feveret..steak..yummeh

Permata hati ibu..love korang bebanyak..muahhhhh.
**eh kepala adek terlentok..huhu..abang Faris sibuk dengan game

16 Jun yang lalu..genaplah usia ibu 18 tahun..ahaks..thanks tuk 3 hero untuk hari yang istimewa itu...:)

Adiossss...:)


7 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

happy birthday ibu!

lynnezz said...

serius jeles tgk deep freezer tersebut..huaa!!

Ummu Muhammad said...

alahai sweetnye..semuge bercinte sampai syurge!!!

kayzie deep freezer tu berape rm?memang panjang gitu je boleh eh?insyaAllah nak cari jugak nanti satu dgn same tujuan lepas adik muhammad keluar ;)

kayzie said...

kak izwa: tq
kak linda: hehe..jgn r jeles..request kat abe pasni..
ummu Muhammad: aah tinggi ni je..tp drawer dia bsar la gak..kalo df sblm ni,lg luas kan?ad pro n cons jugak tp org suka pkai yg camni,sng nk ssun n cpai..hrga asal 1k lbh tp tgh promo dpt 999rm..faber yg bukak ats leh dpt 800lbh tp kapasiti sama jek

♥ ROS ♥ said...

Ala romantik yer... :) hihihi..

sweetlavender86 said...

memang menangis la kan touching klu husbnd buat cmtu..(tgh pikir bile la nas "buat" lempeng.haha.kene ajar die masak nih)ibu moden skang sebulan dah kuar umah.same lah kite ;p janji mkn pun masih jaga.mse boleh mkn kite mkn.mane tau yg memudaratkn mmg xmkn.hahaha..zura pntg mkn oke lagi pantang "jalan" je xboleh thn.hahaha..

maya amir said...

ya Allah..akak lama tak dtg sini.. kayzie dah bersalin ye..akak tak ucapkan congrats lagik kan? eh ke akak dah ckp eh? sorry kayzie akak lupe..sibuk sebelum arwah FIL meninggal ari tu.. happy belated bday kayzie..akak 16 july, pun yang ke 18 tahun jugak..hahahah..next time senang nak ingat:)

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang