Wednesday, November 24, 2010

Ibu tinggal Part 2

kadang-kadang bila berjauhan ni syok gak kan?bukan maksudnya ibu suka selalu di tinggalkan tapi bila berjauhan ni dapat refresh rasa cinta semula..cheewaaah..huhu..opps sebelum di teruskan..kepada pembaca lain (anak ibu,wajib baca k(bila la ni?))kalau rasa tak sesuai tuk pembacaan sila berhenti di sini k coz memang isi kandungan blog ni lebih kepada cerita peribadi.tapi takde yang censored pun..promise!hehehe

Just nak menceritakan perihal ayah dan ibu..tahun ni kerap ayah kerja di luar, kerap juga mencari ikan di laut even di musim tengkujuh..hehe..tapi apa yang ibu suka pabila berjauhan cenggini ayah memang tak pernah lupa tuk kontek ibu. Ibu suka dengan cara kami berhubung, coz terasa mencabar (hehe). Sebelum ni, ibu boleh kontek ayah melalui phone dan internet. Kami beremel dan mukabuku. Phone lak memang takleh bawa ke sana,just ibu yang leh kol ayah melalui control room, ayah leh kol ibu just malam jumaat..so apa-apa yang ibu nak buat ibu akan beritahu ayah melalui emel. Kadang-kadang emelnya just 'ima nak keluar dengan Faris'..hehe. Apa yang seronok? Seronok coz bila tengok inbox emel semuanya nama ayah..huhuhu..dah bertukar dengan inbox handphone..nasib baik ada teknologi kan?

Kali ni ayah naik lama..dah masuk hari ke 18 masih takde ciri-ciri akan balik..kali ni ayah leh sms ibu via komputer dia. Tatau la pakai software apa, ibu rasa tak penting tuk ibu paham kot..hehe. Tapi ibu takleh kol ayah, ayah lak leh kol ibu, camni lagi syok coz ayah leh kol banyak2 kali dan tak kira masa. Kalau sebelum ni ibu leh kol malam jek, itupun try nak dapat kol sampai 30 kali percubaan (susah nak menembusi talian, cam nak kol hotfm lak),dapat cakap 3minit jek.Kali ni, setiap apa yang kita buat ayah minta gambar..hantar ke mana? hantar ke emel ayah la..latest emel ibu pagi ni bila sampai office...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

tadaaa....
hehe..comot, serabai kan? tapi ayah tetap puji..tak percaya?ni ayat dari sms ayah..huhu

"comeynya baby abg arini..sape amikkan gmbr ima?"

tipukan?ibu tau tipu tapi tetap anggap betul jek..ahaks..Faris rindu ayah?ibu lagi rindu..kita sama-sama tunggu ayah balik k..

3 comments:

Ummi Ummair said...

org kata sayangkn isteri tinggal2kn..hehe
suami kerja apa?

Momma Mia said...

Stuju.. kekadang berjauhan akan menyuntik rasa sayang yg lain sket. heheh.. me & hubby dah masuk 3 tahun PJJ sbb hubby terpaksa bekerja di Penang & me di shah Alam. One thing good, hubby akan pasti balik every weekend

kayzie said...

ummi: suami buruh kasar jek..tapi sll kena naik laut..hehe
mama: tul kan?hehe..akak jmp hjung mgg org lak sekali kena tggl plng lama 1 bulan..tapi setahun plng bnyk 4 kali la kena g..hehe

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang