Wednesday, January 19, 2011

Bulan Ke 11 Sudah

Jom tengok development Faris sebelum menginjak umur 1 tahun..
Faris sangat suka ajuk perkataan orang sebut..kalau ibu panggil ayah 'abang'..pastu ada la suara kecik ni ajuk 'abang'..tu maknanya dia sedang 'giat' belajar, so kena berhati-hati supaya dia tak belajar perkara yang tak sepatutnya. Memandangkan Faris sangat cepat belajar perkataan yang di ajar padanya ibu decide tuk start perkenalkan Faris dengan huruf jawi dan ABC..
Faris boleh sebut dengan jelas beberapa perkataan seperti, abang, ayah, cicak, abah, air, ball, cat, car, bus
pandai buat bunyi 'bird' jugak..huhu..
Kalau di sebut 'Faris apa?' dia akan jawab 'amsyar' tapi dalam bahasa pelat dia la..huhu..yang ni ibu paling suka..tapi belum berjaya direkodkan..
Gigi..4 batang..2 atas baru beberapa hari lepas nampak dengan jelas..dan 2 di bawah..
Faris dah boleh nak berjalan tapi still takut-takut nak lepas tangan..banyak kali ayah n ibu terpaksa latih supaya Faris berani..tapi kalau masa tak sedar tengah main-main, leh lak tiba2 dia jalan sendiri..
Faris permata hati ibu...video ni ibu n ayah rakamkan semalam..sempat beberapa perkataan jek sebelum dia protes..



Permata hati ibu dan ayah..semoga Faris membesar sebagai anak yang soleh dan bijak

5 comments:

wahida said...

aiyak, ini video kena block kat opis, nnt kat umah tgk...

sweetlavender86 said...

air!air!air!hahaha.comel jekkk.geram ngn faris.org nye kecik suara die haaa punye la nyaring.aish.bile lah adam nk cakap pulak nie.xdgr2 lagi die nk panggil mumy.huhuhu

kayzie said...

wahida: block gak eh?hehe
zura: haha..dak kecik nih bnyk cakap..so kalo dia tdo lama rs nak suh bgun jek sbb nak dgr suara dia..huhu

Ummi Ummair said...

bestkan bila anak dh stat ckp ni..mcm2 ditirunya ckp kita.tp kna hati2lah part2 yg tak sepatutnya dia dgr..mcm time kita tgh marah ke apa.bhy klau dia tiru.ummair pn skrg mulut2 dh pot pet2 x henti ckp..mcm bertih jagung.hehe

kayzie said...

tu la kak..mmg kena hati2..sume yg dia dgr dia tiru..pastu elok lak tu sebut bunyi sebijik2..takde pelat..sonok la layan dia tny mcm2 eh..

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright © 2012 Reserved to Kayzie
Design by Cik Kumbang